Теоретико-методологічні основи оцінки податкового потенціалу регіону в Російській Федерації - Смірнова, Олександра Миколаївна; Олександра Смірнова (ДП "Науково-дослідний економічний інститут", 2013)
У статті зроблено спробу узагальнити та охарактеризувати основні підходи до оцінки податкового потенціалу суб'єкта Російської Федерації, а також проаналізувати, як тенденції у відносинах між різними рівнями влади впливають на стан розвитку регіонів.

In this article the author attempts to summarize and describe the main approaches to the assessment of the tax potential of the subject of the Russian Federation, as well as analyze how trends in the relationship between different levels of government influence on the state of regional development.
Keywords: податковий потенціал регіону; міжбюджетні відносини; міжбюджетні трансферти; суб'єкт Російської Федерації; доходи консолідованого бюджету; tax potential of the region; intergovernmental relations; intergovernmental transfers; the subject of theRussian Federation; the consolidated budget