Англійський тижневик “The Economist” в українському медійному дискурсі - Міщенко, Олексій Вікторович; Mishchenko Oleksiy Viktorovych (Ірпінь, 2024)
У роботі досліджено функціонально-типологічну характеристику видання «The Economist» у контексті світової журналістики ХІХ-ХХІ ст.; з’ясовано його місце в соціально комунікаційному просторі України та висвітлення тематики України, на міжнародній арені. Розкрито специфіку сучасного функціонування тижневика, окреслено його ідейно-ціннісних, тематичних складових, особливостей переходу від традиційного друкованого видання до сучасного мультимедіійного цифрового медіа-майданчика.

The work examines the functional and typological characteristics of the publication "The Economist" in the context of world journalism of the 19th-21st centuries; its place in the social communication space of Ukraine and the coverage of Ukrainian topics in the international arena are clarified. The specifics of the modern functioning of the weekly are revealed, its ideological and value, thematic components, features of the transition from the traditional printed edition to the modern multimedia digital media site are outlined.
The English weekly "The Economist" in the Ukrainian media discourse
Keywords: британський тижневик; друковані масмедіа; журнал новин; інформаційний простір; контент; масмедійне середовище; пресова журналістика; тематична стратифікація публікацій; тенденції розвитку преси; british weekly; print media; news magazine; information space; content; media environment; press journalism; thematic stratification of publications; trends in press development