Психологічні особливості підприємницької діяльності - Орєхов, Владислав Валерійович; Oryekhov, Vladyslav Valeriyovych (Ірпінь, 2024)
У магістерській роботі розглянуто психологічні особливості конкурентоспроможності підприємців малого бізнесу, вивчений вплив психологічних аспектів на прийняття рішень у підприємницькій діяльності, виділені критерії оцінки та психологічні компоненти основної діяльності підприємців, досліджені психологічні передумови, що підтримують або гальмують розвиток підприємництва та шляхи формування здатності здійснення підприємницької діяльності, надані рекомендації щодо підвищення конкурентоспроможності підприємців відповідно до отриманих результатів. У дослідженні також було встановлено, що психологічні особливості підприємця впливають на успіх його діяльності.

The master's thesis examined the psychological features of the competitiveness of small business entrepreneurs, studied the influence of psychological aspects on decision-making in entrepreneurial activity, identified evaluation criteria and psychological components of the main activity of entrepreneurs, investigated psychological prerequisites that support or inhibit the development of entrepreneurship and ways of forming the ability to carry out entrepreneurial activity, recommendations are provided to increase the competitiveness of entrepreneurs in accordance with the obtained results. The study also established that the psychological characteristics of an entrepreneur influence the success of his business.
Psychological features of entrepreneurial activity
Keywords: підприємець; підприємництво; конкурентоспроможність; підприємець малого бізнесу; підприємницька діяльність; конкуренція; entrepreneur; entrepreneurship; competitiveness; small business entrepreneur; entrepreneurial activity; competition