Удосконалення системи управління митними ризиками в Україні - Левкович, Микита Анатолійович (Ірпінь, 2026)
Робота присвячена дослідженню та вдосконаленню системи управління митними ризиками в Україні через аналіз автоматизованих систем та розробку нових профілів ризику для вантажних перевізників. Автор обґрунтовує впровадження суб'єктоорієнтованого підходу для підвищення результативності митного контролю та зменшення його селективності

The paper is devoted to the research and improvement of the customs risk management system in Ukraine through the analysis of automated systems and the development of new risk profiles for freight carriers. The author justifies the implementation of a subject-oriented approach to increase the effectiveness of customs control and reduce its selectivity
Keywords: митний ризик; система управління митними ризиками; автоматизована система управління ризиками (АСУР); профіль ризику; митний контроль; customs risk; customs risk management system; automated risk management system (ASUR); risk profile; customs control