Списання та погашення податкового боргу: практика застосування та проблеми вдосконалення - Осіпчук, Діана Василівна; Osipchuk, Diana Vasylivna (Ірпінь, 2024)
У роботі досліджено сукупність теоретичних та практичних положень щодо сутності, утворення та погашення податкового боргу, причини утворення податкового боргу платників податків в Україні та пошук шляхів підвищення ефективності процедур його погашення та спрощення процедур стягнення податкового боргу.

The work examines a set of theoretical and practical provisions regarding the essence, formation and repayment of tax debt, the reasons for the formation of tax debt of taxpayers in Ukraine, and the search for ways to improve the efficiency of the procedures for its repayment and simplify the procedures for collecting tax debt.
Write-off and repayment of tax debt: practice of application and problems of improvement
Keywords: податковий борг; погашення податкової заборгованості; новостворений податкових борг; податкова дисципліна; боржники; tax debt; tax debt repayment; newly created tax debt; tax discipline; debtors