Особливості розвитку особистісної зрілості майбутніх психологів - Гладка, Марія Андріївна; Hladka, Mariya Andriyivna (Ірпінь, 2024)
У роботі проаналізовано особливості розвитку особистісної зрілості майбутніх психологів. Здійснено теоретичний аналіз основних підходів до визначення особистісної зрілості. Розроблено методологію емпіричного дослідження: визначення об'єкта дослідження; розробка теоретичного аналізу; збір даних; аналіз та інтерпретація результатів; надання рекомендацій. Проведено емпіричне дослідження особливості розвитку особистісної зрілості серед студентів Державного податкового університету та Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова. Вивчено особливості феномена особистісної зрілості у майбутніх психологів. Розроблено практичні рекомендації щодо підвищення рівня особистісної зрілості у майбутніх психологів.

The paper analyzes the peculiarities of the development of personal maturity of future psychologists. A theoretical analysis of the main approaches to determining personal maturity is carried out. The methodology of empirical research is developed: determination of the object of research; development of theoretical analysis; data collection; analysis and interpretation of results; provision of recommendations. An empirical study of the peculiarities of personal maturity development among students of the state tax University and the National Pedagogical University named after M. P. Dragomanov was conducted. The features of the phenomenon of personal maturity in future psychologists are studied. Practical recommendations for improving the level of personal maturity in future psychologists have been developed.
Features of the development of personal maturity of future psychologists
Keywords: особистісна зрілість; особистісна зрілість у майбутніх психологів; психодіагностика; розвиток особистісної зрілості; практичні рекомендації; personal maturity; personal maturity in future psychologists; psychodiagnostics; development of personal maturity; practical recommendations