Територіальна організація торгівлі у сільській місцевості України: стан та напрями удосконалення - Юр’єва, Поліна Борисівна (Вісник Хмельницького національного університету, 2011)
У статті досліджуються актуальні проблеми пов’язані із формування та функціонування торговельної мережі у сільській місцевості. Встановлено перспективні формати об’єктів торгівлі для села, розроблено схеми їх розміщення на території різних типів сільських населених пунктів; визначено основоположний принцип розміщенні об’єктів торгівлі – часова доступність, – та його межі, що в кінцевому дозволить оптимізувати територіальну структуру торгівлі та сформувати соціально-орієнтовану торговельну мережу.

The article investigates the topical issues related to the formation and functioning of a trade network in rural areas. The article also outlines the promising formats of trade objects for villages, presents the patterns for their placement in various types of villages, determines the key principle for trade objects placement – accessibility (time-related) – and its limits, which will ultimately allow to streamline trade structure and to form a socially oriented trade network.
Keywords: торгівля; торговельна мережа; територіальна організація торгівлі; формат об’єкту торгівлі; доступність об’єкта торгівлі; trade network; territorial organization of trade; object of trade format; object of trade availability