Статистичне забезпечення управління витратами підприємств готельного господарства - Остапенко, Яна Олександрівна (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2015)
В статті обґрунтовано важливість проведення статистичного аналізу витрат підприємств готельного господарства з метою прийняття управлінських рішень. За допомогою статистичних методів проведено аналіз витрат готелів та аналогічних засобів розміщення. Визначено фактори, які впливають на зміну витрат підприємств готельного типу. Здійснено прогнозування рівня витрат за середнім абсолютним приростом та середнім темпом зростання.

The article proves the importance of statistical analysis of the costs of hotel enterprises for the purpose of making management decisions. With the help of statistical methods the analysis of the costs of hotels and similar accommodation. The factors affecting the change in spending on a hotel basis. It forecasts the level of costs at the average absolute growth and medium growth rate.
Keywords: підприємства готельного господарства; готелі та аналогічні засоби розміщення; витрати підприємств готельного господарства; статистичний аналіз витрат підприємств готельного господарства; прогнозування витрат підприємств готельного господарства; accommodation facilities; hotels and similar accommodation; the cost of hotel enterprises; statistical analysis of the costs of hotel enterprises; forecasting cost of hotel enterprises