Методологія та методики еколого-економічної оцінки впливу хімічної та нафтохімічної промисловості на навколишнє середовище (на прикладі Київського регіону) (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 89975) - Цимбалюк, Світлана Ярославівна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Дисертацію присвячено питанням удосконалення методології і розробки методики еколого-економічної оцінки впливу хімічної та нафтохімічної промисловості на навколишнє середовище. Проаналізовано сучасні регіональні особливості, розкрито зміст зовнішніх ефектів та екологічних ризиків функціонування і розміщення екологічно небезпечних підприємств. Розроблена методика комплексної оцінки впливу підприємств на суміжні галузі та довкілля.

The dissertation is devoted to the issues of improving the methodology and developing a method for ecological and economic assessment of the impact of the chemical and petrochemical industry on the environment. Modern regional features are analyzed, the content of external effects and environmental risks of the operation and location of environmentally hazardous enterprises is revealed. A methodology for a comprehensive assessment of the impact of enterprises on related industries and the environment is developed.
Keywords: методологія; методика; хімічна і нафтохімічна промисловість; сталий розвиток; регіон; еколого-економічна оцінка; модель; відшкодування збитків; механізм; прогноз; methodology; technique; chemical and petrochemical industry; sustainable development; region; environmental and economic assessment; model; compensation for damages; mechanism; forecast