Економічні функції сучасної держави: видова характеристика та деякі проблеми систематизації - Лощихін, Олександр Миколайович (Харківський національний університет внутрішніх справ МВС України, 2006)
У статті розглянута проблема систематизації основних напрямків та видів економічної або господарсько організаторської діяльності держави, зокрема, її регулюючі функції.

The article examines the problem of systematizing the main areas and types of economic or organizational activity of the state, in particular, its regulatory functions.
Keywords: економічні функції; економічна діяльність держави; господарська діяльність держави; господарсько організаторської діяльності держави; функції держави; economic functions; economic activity of the state; economic activity of the state; organizational economic activity of the state; functions of the state