Сучасні технології в страхуванні (InsurTech) - Єгоров, Олег Олександрович (Ірпінь, 2026)
Робота присвячена дослідженню теоретичних та практичних аспектів застосування сучасних технологій у страхуванні (InsurTech). У дослідженні розкрито класифікацію цифрових технологій, проаналізовано тенденції розвитку ринку в Україні та оцінено роль інновацій у трансформації страхової діяльності. Практична частина базується на аналізі діяльності АТ «СК «АРКС», де розглянуто використання технологічних рішень для автоматизації процесів та підвищення якості обслуговування клієнтів. Окреслено перспективи розвитку галузі та надано рекомендації щодо посилення конкурентоспроможності страховиків.

The work is dedicated to the study of theoretical and practical aspects of modern insurance technologies (InsurTech). The research outlines the classification of digital technologies, analyzes market development trends in Ukraine, and evaluates the role of innovations in transforming insurance activities. The practical part is based on the analysis of JSC "IC "ARX", examining the use of technological solutions for process automation and improving customer service quality. The study outlines the development prospects of the industry and provides recommendations for enhancing the competitiveness of insurers.
Keywords: InsurTech; цифрові технології; страховий ринок; трансформація; автоматизація страхування; InsurTech; digital technologies; insurance market; transformation; insurance automation