Фіскальна ефективність податку на прибуток підприємств в Україні - Серебрянський, Дмитро Миколайович; Дмитро Серебрянський (Видавництво «Алерта», 2013)
Досліджено теоретичні аспекти обліку фінансових результатів діяльності підприємства у системі бухгалтерського обліку та для цілей оподаткування податком на прибуток підприємств. Проаналізовано фіскально-адміністративні аспекти щодо податку на прибуток підприємств в Україні.

The theoretical aspects of accounting for the financial results of the enterprise in the accounting system and for the purposes of corporate income tax have been studied. The fiscal and administrative aspects of corporate income tax in Ukraine have been analyzed.
Keywords: податок на прибуток; податок на прибуток підприємств; оподаткування; податковий облік; бухгалтерський облік; income tax; corporate income tax; taxation; tax accounting; accounting