Цивільний захист - Чорна, Тетяна Миколаївна (Університет державної фіскальної служби України, 2017)
У навчальному посібнику висвітлено актуальні питання у сфері цивільного захисту, зокрема моніторинг небезпек, що можуть спричинити надзвичайні ситуації; правові та організаційні основи цивільного захисту; особливості планування заходів з питань цивільного захисту; прогнозування обстановки та організація захисту в надзвичайних ситуаціях; порядок забезпечення заходів і дій у межах єдиної системи цивільного захисту. Він адаптований до змісту типової навчальної програми дисципліни «Цивільний захист» для вищих навчальних закладів, затвердженої Міністерством освіти і науки України, а також відповідних робочих навчальних програм підготовки студентів Університету ДФС України. Навчальний посібник містить теоретичний матеріал, приклади практичних розрахунків, питання для самоконтролю, тестові завдання для самостійної підготовки студентів, термінологічний словник, перелік рекомендованої літератури. Видання рекомендоване для підготовки фахівців економічного та правового спрямування. Крім того, може бути корисним викладачам та студентам інших вищих навчальних закладів, а також керівному складу установ та організацій у системі Державної фіскальної служби України.
Keywords: цивільний захист; надзвичайна ситуація; техногенна безпека