Статистичний аналіз даних - Паянок, Тетяна Миколаївна; Задорожня, Тетяна Миколаївна; Паянок, Тетяна (Університет ДФС України, 2020)
У навчальному посібнику детально поданий практичний матеріал, який дозволяє оволодіти основними поняттями та принципами сучасних методів статистичного аналізу, розкриті методи та засоби дослідження соціально-економічних показників у різних сферах. Перевагою навчального посібника є використання функцій статистичного аналізу сучасного програмного продукту з обробки великих масивів даних, а саме SPSS. Ця програма дає можливість обробляти як динамічні, так і статичні масиви даних. При цьому вона має великі переваги в обробці результатів анкетування.
Keywords: статистичний аналіз; статистична вибірка; аналіз даних; статистичні гіпотези; дисперсійний аналіз; кореляційний аналіз; кластерний аналіз