Нова інституціональна теорія і трансформаційні процеси в економіці України - Круш, Петро Васильович; Максименко, Іван Андрійович (Наукові праці Донецького національного технічного університету, 2003)
Розглянуто нову інституціональну теорію яка вивела сучасну економічну теорію із інституціонального вакууму, з вигаданого світу, де економічна взаємодія відбувається без зіткнень і витрат. Неоінституціоалізм пов’язав фундаментальні поняття економічної теорії з соціально-економічною поведінкою людини.

A new institutional theory has been considered that set the modern economic theory out of an institutional vacuum, from an imaginary world where economic interaction occurs without collisions and costs. Neo-institutionalism linked the fundamental concepts of economic theory with the socio-economic behavior of man.
Keywords: інституціоналізм; трансформації; економіка; неоінституціоналізм; інститут; ринкова економіка; institutionalism; transformation; economy; neo-institutionalism; institute; market economy