Напрями реформування підходу до визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств - Смірнова, Олександра Миколаївна; Олександра Смірнова (Видавництво «Алерта», 2013)
Розглянуто напрями реформування підходу до визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств, адже концепція визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств є прогресивною, відповідає тенденціям європейської практики, а її реалізація дозволяє досягти задекларованих цілей зменшення витрат часу і коштів суб’єктів підприємницької діяльності на ведення податкового обліку та сплату податків, а також спрощення адміністративних процедур для платників податків.

The directions of reforming the approach to determining the object of taxation by corporate income tax are considered, because the concept of determining the object of taxation by corporate income tax is progressive, corresponds to the trends of European practice, and its implementation allows to achieve the declared goals of reducing the time and money spent by business entities on tax accounting and payment of taxes, as well as simplification of administrative procedures for taxpayers.
Keywords: податок на прибуток; податок на прибуток підприємств; оподаткування; податковий облік; бухгалтерський облік; income tax; corporate income tax; taxation; tax accounting; accounting