Екологія (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 77416) - Авраменко, Наталія Леонідівна; Цимбалюк, Світлана Ярославівна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
У навчальному посібнику викладені основи екології як науки, що складає теоретичну основу охорони навколишнього природного середовища та раціонального природокористування. Матеріал поданий згідно з Типовою навчальною програмою курсу «Екологія» для підготовки бакалаврів денної та заочної форм навчання усіх спеціальностей та спеціалізацій у галузях знань «Економіка та підприємництво», «Право», «Менеджмент і адміністрування», «Соціологія», «Компۥютерні науки».

The textbook describes the basics of ecology as a science that forms the theoretical basis for environmental protection and rational use of natural resources. The material is presented in accordance with the Model Curriculum of the course "Ecology" for the preparation of bachelors of full-time and part-time education of all specialties and specializations in the fields of knowledge "Economics and Business", "Law", "Management and Administration", "Sociology", "Computer Science".
Keywords: екологія; навколишнє природне середовище; екосистема; природокористування; екологічний моніторинг; економіка природокористування; екологічні податки; ecology; environment; ecosystem; nature use; ecological monitoring; nature use economics; ecological taxes