Історія держави і права України - Шевченко, Анатолій Євгенійович; Кудін, Сергій Володимирович (Ун-т ДФС України, 2019)
У навчально-методичному посібнику містяться рекомендації щодо опрацювання тем з навчальної дисципліни «Історія держави і права України», починаючи від найдавніших часів до сьогодення. Він містить правові джерела різних часів історичного розвитку держави на території сучасної України. Матеріал подано відповідно до навчальної програми з дисципліни «Історія держави і права України», розробленої на кафедрі теорії, історії права і держави та конституційного права Університету державної фіскальної служби України. Навчально-методичний посібник побудовано за модульним принципом і відповідає вимогам Європейської кредитно-трансферної системи навчання студентів-бакалаврів. Розрахований на студентів вищих навчальних закладів, а також на широкий загал читачів, які цікавляться історією державного й правового розвитку України.
Keywords: історія держави; історія права України; історичний розвиток; правовий розвиток; сучасна Україна; history of the state; history of law of Ukraine; historical development; legal development; modern Ukraine