Психологічні причини та шляхи подолання агресії в бізнес середовищі - Черчелюк, Артем Миколайович (Ірпінь, 2025)
У ході роботи було розкрито суть теоретико-методологічного обґрунтування та емпіричного вивчення особливостей агресії у співробітників будівельних компаній, формування у співробітників навичок управління агресією. За результатами дослідження сформульовані конкретні рекомендації для подолання агресії в бізнес-середовищі. Розроблено авторський тренінг «Контроль агресії – запорука успішного бізнесу», спрямований на розвиток навичок самоконтролю, емоційної стабільності та конструктивного вирішення конфліктів.

The work revealed the essence of the theoretical and methodological justification and empirical study of the features of aggression in employees of construction companies, the formation of aggression management skills in employees. Based on the results of the study, specific recommendations were formulated for overcoming aggression in the business environment. An author's training "Aggression Control - the Key to Successful Business" was developed, aimed at developing self-control skills, emotional stability and constructive conflict resolution.
Psychological causes and ways to overcome aggression in the business environment
Keywords: агресія; бізнес-середовище; психологічні чинники; методи контролю; тренінг; емоційний самоконтроль; aggression; business environment; psychological factors; control methods; training; emotional self-control