Фіскальна політика в контексті податкової бази регіонів України та фактори її формування - Цимбалюк, Анатолій Володимирович; Цимбалюк, Світлана Ярославівна; Світлана Цимбалюк; Анатолій Цимбалюк (Університет державної фіскальної служби України, 2019)
У тезі розглядається проблема оподаткування з позицій регіонального розвитку, при цьому необхідно справедливо розподіляти податковий тягар між усіма регіонами, враховуючи їх податкоспроможність, що означає вилучення податкових надходжень з регіонів відповідно до їх можливостей з урахуванням потреб соціально-економічного розвитку при використанні усіх регіональних ресурсів, а також розширення бази оподаткування.
Keywords: фіскальна політика; податкова база; система оподаткування; суб’єкти підприємницької діяльності; позабюджетні цільові фонди