Капіталізація банків як чинник зростання економіки України - Ковда, Наталія Іванівна; Татьяніна, Світлана Михайлівна (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018)
У статті розглянуто питання капіталізації банків як чинника зростання економіки України. Розглянуто вимоги НБУ щодо нормативів приведення банками статутного та регулятивного капіталу до мінімального розміру. Визначено основні тенденції функціонування вітчизняних банків. Наведено SWOT-аналіз чинників впливу на банківську систему України. Визначено стратегічні завдання нарощування капіталу банків.

The article deals with questions of capitalization of banks as a growth factor of Ukraine's economy. The requirements of the NBU regarding the standards of bringing the statutory and regulatory capital banks to the minimum size are considered. The main tendencies of functioning of domestic banks are determined. The SWOT analysis of factors influencing the banking system of Ukraine is presented. The strategic tasks of increasing the capital of banks are determined.
Keywords: банк; капітал; капіталізація; банківська система; підвищення капіталізації; bank; capital; capitalization; banking system; capitalization increase