Організація і методика обліку, контролю і аналізу грошових коштів підприємства за матеріалами ПРАТ «Домінік» - Волошин, Дарина Віталіївна (Ірпінь, 2026)
Аналіз тенденції розвитку вивчення чинної практики організації обліку та методики контролю за наявністю і рухом грошових коштів підприємства, а також розробка пропозицій щодо їх удосконалення. За результатами дослідження сформульовані пропозиції, які дозволять забезпечити повноту, структурованість і логічність відображення грошових коштів у бухгалтерському обліку, підвищити достовірність, своєчасність та релевантність інформації у фінансовій звітності, а також покращити якість даних, що формуються в системі контролю для потреб управління підприємством.

Analysis of the development trend of studying the current practice of organizing accounting and methods of controlling the availability and movement of cash of the enterprise, as well as developing proposals for their improvement. Based on the results of the study, proposals were formulated that will ensure the completeness, structure and logic of the reflection of cash in accounting, increase the reliability, timeliness and relevance of information in financial reporting, as well as improve the quality of data generated in the control system for the needs of enterprise management.
Keywords: грошові кошти; облік грошових коштів; контроль грошових коштів; аналіз грошових коштів; грошові потоки; cash; cash accounting; cash control; cash analysis; cash flows