Лідерство в публічному управлінні та адмініструванні: зарубіжний досвід та національні моделі - Берус, Алла Олександрівна (Ірпінь, 2025)
Робота полягає у вивченні теоретичних засад лідерства та розробці практично застосовних рекомендацій щодо його використання як ефективного інструменту управління. У роботі досліджено наукові теорії та підходи до розкриття сутності лідерства в публічному управлінні; охарактеризовано типи та види лідерства в публічному управлінні; розглянуто головні якості та групи компетенцій лідера в публічному управлінні та адмініструванні; проаналізовано реалізації лідерства в сучасній вітчизняній управлінській практиці; розглянуто практики лідерства у зарубіжних моделях публічного управління, тощо.

The work consists in studying the theoretical foundations of leadership and developing practically applicable recommendations for its use as an effective management tool.The work explores scientific theories and approaches to revealing the essence of leadership in public administration; characterizes the types and types of leadership in public administration; examines the main qualities and groups of competencies of a leader in public administration and administration; analyzes the implementation of leadership in modern domestic management practice; examines leadership practices in foreign models of public administration, etc.
Leadership in public management and administration: foreign experience and national models
Keywords: лідерство; публічне управління; адміністрування; менеджмент; leadership; public administration; administration; management