Ухилення від сплати ПДВ: методи контролю та способи попередження - Домановський, Микола Вікторович; Domanovsky, Mykola Viktorovych (Ірпінь, 2024)
У роботі досліджено вивчення способів контролю та методів попередження задля боротьби з проблемою ухилення від сплати ПДВ. Сформульовані рекомендації для профільних структурних підрозділів ДПС України щодо вдосконалення СМКОР як методу попередження ухилення від сплати ПДВ та функціональних завдань ДПС України щодо впровадження шляхів покращення попереджувальної роботи ДПС України з ухилення від сплати ПДВ.

The work examines the study of control methods and prevention methods to combat the problem of VAT evasion. Formulated recommendations for the profile structural units of the DPS of Ukraine regarding the improvement of SMCOR as a method of preventing VAT evasion and the functional tasks of the DPS of Ukraine regarding the implementation of ways to improve the preventive work of the DPS of Ukraine against VAT evasion.
VAT evasion: control methods and ways to prevent it
Keywords: ухилення від сплати ПДВ; бюджетне відшкодування ПДВ; СМКОР; податкові перевірки; ризикоорієнтованість; VAT evasion; budgetary VAT refund; SMKOR; tax audits; risk orientation