Розробка мобільного застосунку для моніторингу відключення світла в мережі під операційну систему Android - Мелешко, Дмитро Олександрович (Ірпінь, 2025)
Аналіз наявних мобільних додатків для моніторингу відключення електроенергії; проведення аналізу інструментів розробки для створення Android-додатків; дослідження технологічних аспектів розробки мобільного додатка під ОС Android; розробка прототипу мобільного додатку для моніторингу відключення світла; проведення тестування та впровадження додатку в реальних умовах.

Analysis of existing mobile applications for monitoring power outages; analysis of development tools for creating Android applications; study of technological aspects of developing a mobile application for the Android OS; development of a prototype of a mobile application for monitoring blackouts; testing and implementation of the application in real conditions.
Keywords: відключення світла; Android; Kotlin; операційна система; моніторинг; нативна розробка; мобільний застосунок; графіки відключень; REST API; MVVM -архітектура; Jetpack Compose; StateFlow; бібліотека Retrofit; бібліотека OkHttp; інструменти Firebase; оцінка ефективності застосунку; blackouts; Android; Kotlin; operating system; monitoring; native development; mobile application; outage graphs; REST API; MVVM architecture; Jetpack Compose; StateFlow; Retrofit library; OkHttp library; Firebase tools; application performance evaluation