Основні напрями вдосконалення системи професійної підготовки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування - Ніколайчук, Анна Василівна; Nikolaychuk, Anna Vasylivna (Ірпінь, 2023)
Дослідження особливостей та сутності основних моделей та систем підготовки державних службовців, аналіз розвитку та реалізації, виявлення ірраціональних елементів, обґрунтування необхідності професіоналізації службовців органів місцевого самоврядування та встановленні напрямів удосконалення їх професійної підготовки.

Research of features and essence of basic models and systems of training of civil servants, analysis of development and implementation, identification of irrational elements, justification of the need for professionalization of employees of local self-government bodies and establishment of directions for improving their professional training.
The main directions of the system of professional training of state services and planting axes of the city self-ordering
Keywords: вдосконалення; система; підготовка; державні службовці; місцеве самоврядування; system; training; civil servants; local government