Історія органів внутрішніх справ України на транспорті (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 82729) - Шевченко, Анатолій Євгенійович (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
У монографії на основі широкого кола документів і матеріалів відомчих та державних архівних установ України і Росії, нормативно-правових документів радянського уряду і правоохоронних органів, опублікованої історико-мемуарної і фахової літератури, періодики комплексно досліджується процес формування правоохоронних органів на транспорті, правове забезпечення й оформлення їх діяльності у першій половині ХХ ст.

The monograph, based on a wide range of documents and materials from departmental and state archival institutions of Ukraine and Russia, regulatory and legal documents of the Soviet government and law enforcement agencies, published historical, memoir and professional literature, and periodicals, comprehensively examines the process of forming law enforcement agencies in transport, legal support and registration of their activities in the first half of the 20th century.
Keywords: історія органів внутрішніх справ; міліція; транспортна міліція; безпека транспорту; органи внутрішніх справ на транспорті; history of internal affairs bodies; police; transport police; transport safety; internal affairs bodies in transport