Копінг-стратегії у діяльності фахівців творчих професій в умовах війни - Пароваткіна, Ганна Михайлівна (Ірпінь, 2025)
Магістерська робота присвячена дослідженню специфіки використання копінг-стратегій представниками творчих (креативних) професій в умовах війни. Базою дослідження є працівники творчих (креативних) професій, зокрема, співробітники Національного художнього музею України. За результатами дослідження сформульовані теоретичні уявлення щодо копінг-стратегій фахівців творчих професій в умовах війни. Практичним результатом є виділення копінг-стратегій фахівців творчих професій в умовах війни. Одержані результати можуть бути використані у процесі вивчення креативного класу в Україні (а зокрема, як основа для виділення креативних (творчих) професій), а також з метою підвищення резильєнтності фахівців творчих професій в умовах війни.

The master's thesis is devoted to the study of the specifics of the use of coping strategies by representatives of creative professions in wartime. The basis of the study are workers of creative professions, in particular, employees of the National Art Museum of Ukraine. Based on the results of the study, theoretical ideas were formulated regarding the coping strategies of specialists of creative professions in wartime. The practical result is the identification of coping strategies of specialists of creative professions in wartime. The results obtained can be used in the process of studying the creative class in Ukraine (and in particular, as a basis for identifying creative professions), as well as to increase the resilience of specialists of creative professions in wartime.
Keywords: копінг-стратегії; творчі професії; креативні професії; креативний клас; війна; coping strategies; creative professions; artistic professions; creative class; war