Глобалізація в системі менеджменту підприємства - Ткаченко, Сергій Олександрович (ХНУВС, 2019)
Автором зазначено, що конкуренція на міжнародному й внутрішньому ринках є динамічним і еволюційним процесом, що буде лише підсилюватись через невизначеність, непередбачуваність і нестабільність зовнішнього середовища. Несприятливі фактори, що надають повсякденний вплив на діяльність підприємств – економічних систем в умовах невизначеності розвитку зовнішнього середовища, повинні розглядатися як найважливіше джерело пробудження, енергії й стимулу до пошуку найбільш економічних рішень.

The author noted that competition in the international and domestic markets is a dynamic and evolutionary process that will only intensify due to the uncertainty, unpredictability and instability of the external environment. Unfavorable factors that have a daily impact on the activities of enterprises - economic systems in the face of uncertainty in the development of the external environment, should be considered as the most important source of awakening, energy and incentive to find the most economical solutions.
Keywords: економіка; економічні науки; економічна безпека; менеджмент підприємства; управління; діяльність підприємств; підприємництво; єдиний економічний простір; міжнародний менеджмент; забезпечення комплексного підходу; economics; economic sciences; economic security; enterprise management; management; enterprise activity; entrepreneurship; single economic space; international management; ensuring an integrated approach