Розвиток спортивно-технічної майстерності у юних танцівників 8-9 років - Шепшинська, Вікторія Едуардівна; Shepshynska, Viktoriya Eduardivna (Ірпінь, 2024)
Обґрунтовано та розроблено методику використання спеціальних вправ для спеціальної фізичної підготовки, основним елементом якої виступають організаційно-педагогічні алгоритми побудови навчально-тренувальних занять відповідно класифікації спеціальних вправ і фізіологічного впливу на організм танцівників 8-9 років. Набули подальшого розвитку теорія та методики спортивної підготовки «Ювеналів», щодо оптимального забезпечення педагогічним інструментарієм процесу спеціальної фізичної підготовки. Вивчення факторів, що впливають на результат спортсмена, є однією з ключових проблем у спортивній науці. Із розвитком спортивного танцю виникає необхідність у таких дослідженнях, від яких прямо або опосередковано залежить ефективність роботи тренера з танцювальними парами. Необхідним є аналіз ступеня вивченості проблеми на основі літературних джерел. Отримані дані стосовно суті тренерської діяльності у сфері підготовки пар, а також установлення основних умов, що безпосередньо впливають на підготовку успішних танцюристів.

The methodology of using special exercises for special physical training is substantiated and developed, the main element of which is the organizational and pedagogical algorithms for building training sessions according to the classification of special exercises and physiological effects on the body of dancers aged 8-9 years. The theory and methods of sports training of "Juveniles" were further developed, regarding the optimal provision of pedagogical tools for the process of special physical training. Studying the factors that influence an athlete's performance is one of the key issues in sports science. With the development of sports dance, there is a need for such research, which directly or indirectly affects the effectiveness of the coach's work with dance couples. It is necessary to analyze the degree of study of the problem on the basis of literature sources. The data obtained on the essence of coaching activities in the field of training couples, as well as the establishment of the main conditions that directly affect the training of successful dancers.
Development of sports and technical skills in young dancers 8-9 years old
Keywords: танцювальний спорт; спеціальна фізична підготовка дітей; технічна майстерність; технічна підготовленість; змагальна діяльність; фізичні якості; dance sport; special physical training of children; technical skills; technical fitness; competitive activity; physical qualities