Розвиток світового ринку енергоресурсів - Снігур, Ольга Сергіївна (Ірпінь, 2026)
Дослідження висвітлило теоретичні аспекти комплексного аналізу сучасного стану та перспективи розвитку світового ринку енергоресурсів, визначено ключові фактори його формування та оцінка місця України у глобальних енергетичних процесах

The study highlighted the theoretical aspects of a comprehensive analysis of the current state and prospects for the development of the global energy market, identified key factors in its formation, and assessed Ukraine's place in global energy processes
Keywords: світовий ринок енергоресурсів; енергетична трансформація; декарбонізація економіки; відновлювані джерела енергії; енергетична безпека; попит на енергоносії; world energy market; energy transformation; decarbonization of the economy; renewable energy sources; energy security; energy demand