Система сучасних форматів об’єктів роздрібної торгівлі в Україні та її удосконалення - Юр’єва, Поліна Борисівна (Бізнес навігатор, 2010)
У статті досліджено проблеми становлення нових організаційних структур у роздрібній торгівлі Україні. У відповідності до етапу ринкових трансформацій та стану соціально-економічного розвитку країни розроблено систему форматів об’єктів роздрібної торгівлі. Визначено тенденції розвитку сучасних роздрібних торговельних форматів в українській торговельній практиці. Наведено нові та перспективні для українського споживчого ринку формати об’єктів роздрібної торгівлі та їх характеристика.

The objective of the article is to analyze the problems of establishing new entities in the Ukrainian retail trade. The article proposes the system of the retail trade units that was developed taking into account the stage of market transformations and social and economic development of the country. The main trends in the development of the actual retail trade units in Ukrainian trading practice are defined. The new types of the retail trade entities holding much promise for Ukrainian consumer market are characterized.
Keywords: роздрібна торгівля; форма роздрібної торгівлі; формат роздрібної торгівлі; retail trade; retail trade form; retail trade unit