Державна допомога суб’єктам господарювання в системі регулювання підприємницької діяльності в Україні - Андрухович, Дана Романівна (Державний податковий університет, 2025)
У дисертації здійснено теоретичне узагальнення та по-новому вирішено важливе наукове завдання, що полягає в поглибленні теоретичних засад, розширенні методичного інструментарію та розробленні практичних рекомендацій щодо вдосконалення надання державної допомоги суб’єктам господарювання в системі регулювання підприємницької діяльності в Україні.

The dissertation provides a theoretical generalization and a novel solution to a significant scientific problem, which consists of deepening the theoretical foundations, expanding the methodological tools, and developing practical recommendations for improving the provision of state aid to businesses within the system of business activity regulation in Ukraine.
Keywords: державне регулювання; державна допомога; регіональна державна допомога; підприємницька діяльність; суб’єкти господарювання; Антимонопольний комітет; субсидії; податкові пільги; пільгові кредити; цифровізація; state regulation; state aid; regional state aid; business activity; business entities; Antimonopoly Committee; subsidies; tax benefits; preferential loans; digitalization