Фіскальний інтерес держави як об’єкт податкової безпеки (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 105297) - Параниця, Сергій Павлович; Борейко, Наталія Миколаївна (Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності», 2021)
Одним з аспектів забезпечення податкової безпеки держави є створення ефективної системи управління цим процесом. Система управління забезпеченням податкової безпеки включає наступні елементи: суб’єкти управління відносинами в сфері податкової безпеки; нормативні правові акти, що регулюють галузь податкової безпеки держави; інформаційне забезпечення системи управління податковою безпекою України. Визначено сутність таких понять як «податкова безпека держави» та «податкове навантаження». Проведено оцінку сучасного стану податкової безпеки України.

One of the aspects of ensuring the tax security of the state is the creation of an effective system for managing this process. The system for managing tax security includes the following elements: subjects of managing relations in the field of tax security; regulatory legal acts regulating the field of tax security of the state; information support for the tax security management system of Ukraine. The essence of such concepts as “tax security of the state” and “tax burden” is determined. The current state of tax security of Ukraine is assessed.
Keywords: економічна безпека держави; податкова безпека держави; індикатори податкової безпеки; податкове навантаження; economic security of the state; tax security of the state; indicators of tax security; tax burden