Функціональний аудит як інструмент заощадження коштів державного бюджету - Міщенко, Тетяна Михайлівна (Державний податковий університет, 2023)
Розглянуто проведення функціонального аудиту в органах державної влади, яке є вимушеним кроком для оптимізація державницького апарату, збереження коштів державного бюджету з подальшим перерозподілом збереженої суми на потреби армії чи об'єктів критичної інфраструктури. Проте в тривалій перспективі він повинен проводитися на постійній основі, що дозволить органам державної влади рухатися за траєкторією спрощення і відмови від надмірної бюрократії, забути застарілі шаблони і намагатися спиратися на успішні міжнародні практики державного управління.

A functional audit in public authorities is considered, which is a forced step to optimize the state apparatus, preserve state budget funds with the subsequent redistribution of the saved amount to the needs of the army or critical infrastructure facilities. However, in the long term, it should be carried out on an ongoing basis, which will allow public authorities to move along the trajectory of simplification and rejection of excessive bureaucracy, forget outdated templates and try to rely on successful international practices of public administration.
Keywords: функціональний аудит; органи державної влади; державне управління; functional audit; public authorities; public administration