Кримінальні санкції за ухилення від сплати податків: питання логіки і справедливості - Антипов, Володимир Іванович (Університет ДФС України, 2019)
Система санкцій за ухилення від сплати податків не може бути визнана справедливою. В контексті ч.2 ст.53 санкції статей 212 і 212-1 Кримінального кодексу перетворилися на юридичну фікцію. The system of sanctions for tax evasion cannot be considered fair. In the context of Part 2 of Article 53, the sanctions of Articles 212 and 212-1 of the Criminal Code have become a legal fiction.
Keywords: ухилення від сплати податків, кримінальна відповідальність, кримінальні санкції; tax evasion, criminal liability, criminal sanctions