Державна політика у сфері надання адміністративних послуг: проблеми та шляхи вирішення - Музика, Наталія Іванівна (Ірпінь, 2025)
Суттю кваліфікаційної роботи є дослідження сучасного стану державної політики у сфері надання адміністративних послуг, виявлення основних проблем, з якими зустрічаються органи державної влади та громадяни, а також розробка рекомендацій і пропозицій щодо підвищення ефективності та якості надання адміністративних послуг в Україні. У роботі досліджено сутнісну характеристику, сучасні особливості державної політики у сфері надання адміністративних послуг та діяльність центру надання адміністративних послуг (на прикладі Бучанської міської ради); визначено сучасні проблем державної політики в процесі надання адміністративних послуг; запропонувати напрями удосконалення державної політики у сфері надання адміністративних послуг.

The essence of the qualification work is to study the current state of state policy in the field of administrative services, identify the main problems encountered by state authorities and citizens, as well as develop recommendations and proposals for improving the efficiency and quality of administrative services in Ukraine. The work examines the essential characteristics, modern features of state policy in the field of administrative services and the activities of the center for administrative services (using the example of the Buchanan City Council); identifies current problems of state policy in the process of providing administrative services; suggests directions for improving state policy in the field of administrative services.
State policy in the field of administrative services: problems and solutions
Keywords: державна політика; адміністративні послуги; центр надання адміністративних послуг; місцеве самоврядування; state policy; administrative services; administrative service center; local self-government