Оперативно-розшукові повноваження митних органів: досвід Республіки Польща - Молдован, Ельвіра Степанівна (Університет державної фіскальної служби України, 2020)
У тезах розглянуто правовий статус і повноваження митних органів Республіки Польща у сфері здійснення оперативно-розшукової діяльності. Проаналізовано діяльність окремих підрозділів Митної Служби Республіки Польща, уповноважених на здійснення оперативно-розшукових активностей. Зроблено висновок, що досвід митних органів Республіки Польща у сфері здійснення оперативно-розшукової діяльності наштовхує на думку про доцільність повернення вітчизняним митним органам досліджуваних повноважень.

The thesis law status and power of Customs Authorities of the Republic of Poland is considered. An activity of especial departments of Customs Service of the Republic of Poland that are authorized to implement operational-search activity is analyzed. There is concluded, that the experience of Customs Authorities of the Republic of Poland in the field of implementing of operational-search activity pay an attention on the necessity to return to the national Customs Authorities of the investigated powers.
Operational-search powers of Customs Authorities: an experience of the Republic of Poland
Keywords: митні органи; оперативно-розшукова діяльність; оперативно-розшукові повноваження митних органів; Республіка Польща; mustoms Authorities; operational-search activity; operational-search activity of Customs Authorities; the Republic of Poland