Теорія держави і права - Шевченко, Анатолій Євгенійович; Старостюк, Алла Вікторівна; Кармаліта, Марія Володимирівна (Університет державної фіскальної служби України, 2017)
У навчальному посібнику висвітлюються основні поняття та категорії сучасної теорії держави і права. Усі питання дисципліни викладені з урахуванням сучасних теоретико-методологічних досягнень світової та вітчизняної юриспруденції. Навчальний посібник складається з 24 тем, які охоплюють основну проблематику виникнення та еволюції державно-правових явищ, термінологічного словника, пропонованих тем наукових досліджень, тестових завдань та переліку рекомендованої літератури. Призначений для підготовки студентів (курсантів) у галузі знань «Право» за напрямом підготовки «Правознавство» та інших напрямів.
Keywords: теорія держави і права; форма держави; функції держави; демократія; соціальні норми; правова система