Методика оцінки ефективності організації торгівлі - Юр’єва, Поліна Борисівна (Національний університет ДПС України, 2011)
У статті розглянуті питання методики оцінки ефективності організації торгівлі. На основі порівняльної характеристики методичних підходів до оцінки ефективності торгівлі автором пропонується застосування єдиного методичного підходу, який заснований на узагальнюючому показнику економічного, соціального та управлінського ефекту (ефективності організації торгівлі) та часткових показників.

The article highlights the key issues of the methodology for estimating trade organization efficiency. Having compared existing methodological approaches to the estimation of trade efficiency the author suggests applying a single methodological approach based on the generalizing indicator of economic, social and administrative effect (trade organization efficiency) and partial indicators.
Keywords: торгівля; ефективність організації торгівлі; форми ефективності організації торгівлі; критерії ефективності організації торгівлі; показники ефективності організації торгівлі; trade; trade organization efficiency; forms of trade organization efficiency; criteria for trade organization efficiency; trade organization efficiency indicators