Особливості структури податкової системи України (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 81485) - Ткаченко, Володимир Валентинович (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
У статті проаналізовано стан і склад податкової системи України. Підкреслено значення та проблеми основних податків при формуванні бюджету України: податок на прибуток підприємств та ПДВ. Проаналізовано надходження місцевих податків і зборів в розрізі окремих адміністративно-територіальних одиниць, виявлено проблемні моменти і запропоновані пропозиції щодо збільшення їх надходжень.

The article analyzes the status and composition of the tax system of Ukraine. The importance and problems of basic taxes in forming the budget of Ukraine are emphasized: corporate income tax and VAT. The analysis of local taxes and fees by individual administrative-territorial units has been analyzed, problems have been identified and proposals for increasing their revenues have been proposed.
Keywords: податкова система; податки; tax system; taxes