Характеристика розвитку показників швидкісно-силових якостей спортсменів, які спеціалізуються у силових видах спорту - Кондратенко , Олександр Євгенович (Ірпінь, 2026)
У кваліфікаційній роботі розглядаються питання щодо розвитку швидкісно-силових якостей спортсменів, що спеціалізуються у силових видах спорту (на прикладі гирьового спорту). Для визначення швидкісно-силових здібностей були запропоновані не складні контрольні вправи, але за своєю структурою вони доповнюють технічні складові з гирьового спорту, а саме для контролю: визначення швидкості частоти рухів «Біг на місці»; визначення швидкості частоти рухів «Ритмічні рухи верхніми і нижніми кінцівками»; швидкісної сили «Вистрибування після стрибка у глибину»; сили плечового поясу і рук «Піднімання гирі»; динамічної сили «Підтягування на перекладині». Дослідження проводилось упродовж переддипломної практики (22.09.2025 – 14.11.2025) на базі Спортивного клубу «Бойова жаба».

The qualification work considers issues related to the development of speed-strength qualities of athletes specializing in power sports (using the example of kettlebell sports). To determine speed-strength abilities, simple control exercises were proposed, but in their structure they complement the technical components of kettlebell sports, namely for control: determining the speed of the frequency of movements "Running in place"; determining the speed of the frequency of movements "Rhythmic movements of the upper and lower extremities"; speed strength "Jumping out after a deep jump"; strength of the shoulder girdle and arms "Lifting a kettlebell"; dynamic strength "Pull-ups on the crossbar". The study was conducted during the pre-diploma practice (09/22/2025-11/14/2025) on the basis of the Sports Club "Fighting Frog"
Keywords: швидкісно-силові якості; гирьовий спорт; тренування; фізичні вправи; фізичне навантаження; speed and strength qualities; weightlifting; training; physical exercises; physical activity