Позабанківський грошовий обіг як джерело тіньової економіки - Москаленко, Наталія Віталіївна (Науковий вісник Ужгородського університету, 2009)
У статті розглянуто проблеми, що зумовлюють існування в Україні тіньової економіки, яка набула значних обсягів та специфічних форм прояву. Охарактеризовано сутність незаконної економіки, проведено аналіз поза банківського грошового обігу, як основа тіньової економіки, пріоритетних напрямів протидії економіки.

The article deals with the problems that determine the existence of a shadow economy in Ukraine, which has gained significant volumes and specific forms of manifestation. The essence of the illegal economy is characterized, the analysis is out of bank monetary circulation as the basis of the shadow economy, the priority directions of counteraction to the economy.
Keywords: позабанківський грошовий обіг; тіньова економіка; легалізація незаконних котів; грошові потоки; іноземна валюта; non-bank mortgage turnover; shadow economy; legalization of illegal cats; cash flows; foreign currency