Кримінологія - Богатирьов, Іван Григорович (ВД «Дакор», 2019)
Підручник «Кримінологія» підготовлений відповідно до навчальних програм Національного університету державної фіскальної служби України і має на меті надати базові знання з даного курсу студентам, курсантам і слухачам, створити їм умови для роздумів над причинами злочинності в Україні. Підручник складається з двох модулів. У першому (Загальна частина) викладено ідеї вітчизняних і зарубіжних учених-кримінологів щодо наукових знань про злочинність, її детермінацію, особу злочинця, кримінологічну віктимологію. Розкрито теорію та практику запобігання злочинності в Україні. У другому (Особлива частина) розглядаються окремі найбільш поширені види злочинності в Україні. Підручник стане у нагоді студентам, курсантам, слухачам, магістрам, викладачам юридичних вищих навчальних закладів, усім, кого цікавлять актуальні питання теорії та практики запобігання злочинності.
Keywords: злочинність; запобігання злочинам; протидія злочинності