Місце України на світовому ринку олійних культур - Матійко, Ольга Олегівна; Чорна, Тетяна Миколаївна (Університет ДФС України, 2016)
У статті наведено результати дослідження сучасних тенденцій в галузі вирощування олійних культур в Україні. Визначено місце зазначеної галузі рослинництва в розвитку світогосподарських зв’язків України та проаналізовано основні ринки збуту вітчизняного насіння соняшника, ріпака та сої.

The article gives results of modern trends research in growing oil crops in Ukraine. The place of mentioned crop production branch in the development of economic relations of Ukraine is defined and main market outlets of the domestic sunflower seed, coleseed and soybeans are analyzed.
Keywords: конкурентоспроможність; світогосподарські зв’язки; конкурентне середовище; олійні культури; експорт; competitiveness; world economy; the competitive environment; oil crops; export