Сільський туризм як перспективний напрям розвитку внутрішнього туризму - Цимбалюк, Світлана Ярославівна; Морозова, Ірина Володимирівна; Світлана Цимбалюк (ДЗ "Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління", 2019)
У статті досліджено загальний стан та потенціал зеленого туризму в Україні, визначено проблеми та перспективи його розвитку. Проаналізовано основні фактори, які впливають на розвиток сільського туризму в нашій країні, проведено SWOT-аналіз та запропоновано механізми і шляхи підвищення ефективності зеленого туризму в Україні.

The article analyzes the general state and potential of green tourism in Ukraine, defines the problems and prospects for its development. The main factors influencing the development of rural tourism in our country are analyzed, SWOT-analysis was carried out and mechanisms and ways of increasing the efficiency of green tourism in Ukraine were proposed.
Keywords: сільський туризм; зелений туризм; рекреаційний комплекс; агротуризм; green tourism; recreation complex; agrtourism; rural tourism