Недержавний аудит як альтернатива державному фінансовому контролю - Лепеха, Нікіта Вячеславович (Ірпінь, 2025)
У роботі розкрито поняття та сутність недержавного аудиту; проаналізовано нормативно-правові засади функціонування недержавного аудиту; зʼясовано інструменти та методи проведення недержавного аудиту на прикладі ПП «Компанія Болена»; охарактеризовано зарубіжний досвід використання недержавного аудиту; визначено напрями вдосконалення механізму проведення недержавного аудиту.

The article reveals the concept and essence of non-state audit; analyzes the regulatory and legal framework for the functioning of non-state audit; clarifies the tools and methods of non-state audit on the example of Bolena Company PE; characterizes the foreign experience of using non-state audit; and identifies the areas for improving the mechanism of non-state audit.
Keywords: недержавний аудит; фінансовий контроль; аудиторська діяльність; фінансова прозорість; нормативно-правове регулювання.; non-governmental audit; financial control; audit activity; financial transparency; regulatory and legal framework