Удосконалення постачальницько-збутових зв’язків промисловості України, як передмова відновлення інфраструктурних втрат - Мартинович, Наталія Олександрівна (Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2016)
Проведено аналіз постачальницько-збутових зв’язків промисловості України. Розглянуто постачальницько-збутові зв’язки металургійної й машинобудівної галузей, оскільки між ними дуже щільні збутово-постачальницькі зв’язки. Встановлено, що через бойові дії на Донбасі, зруйновано більшість постачальницько-збутових зв’язків. Доведено, що дана ситуація негативно впливає як на динаміку української промисловості, так і на соціально-економічне становище регіонів та потребує пошуку й налагодження альтернативних постачальницько-збутових зв’язків.

An analysis of supply and marketing communications industry of Ukraine is examined. Supply and marketing communication metallurgical and engineering industries are considered, because it is very dense sales and supply links between them. It is established that due to the fighting in the Donbas, most of the supply and marketing relations is destroyed. It is proved that this situation affects negatively both the dynamics of the Ukrainian industry and on the socio-economic situation in the regions and it requires the search for alternative supply and marketing relations.
Keywords: постачальницько-збутові зв’язки; інфраструктурні втрати; металургійна галузь; машинобудівна галузь; промисловість; потужність; збитки; supply and distribution links; infrastructure losses; metallurgical industry; machine building industry; industry; capacity; losses