Експортна спеціалізація українських аграрних корпорацій на міжнародних ринках - Синяк, Максим Русланович (Ірпінь, 2025)
На основі узагальнення розглянуто аналіз основних тенденцій експортного потенціалу агропромислового комплексу України в умовах глобалізації та визначення місця, впливу та ролі України на світовому ринку продовольчих товарів. За результатами дослідження сформульовані пропозиції, щодо експортного потенціалу АПК України в умовах воєнного стану. Наукова новизна дослідження полягає у тому, що дослідження та аналіз українського агропромислового комплексу дозволяє компаніям адекватно реагувати на зміни та, за необхідності, будувати свої бізнес-моделі відповідно до потреб сучасного ринку. .

Based on the generalization, the analysis of the main trends of the export potential of the agro-industrial complex of Ukraine in the context of globalization and the determination of the place, influence and role of Ukraine in the world food market were considered. Based on the results of the study, proposals were formulated regarding the export potential of the agro-industrial complex of Ukraine in the context of martial law. The scientific novelty of the study lies in the fact that the study and analysis of the Ukrainian agro-industrial complex allows companies to adequately respond to changes and, if necessary, build their business models in accordance with the needs of the modern market.
Keywords: експорт; агропромисловий комплекс; глобалізації; експортна діяльність; сільськогосподарська продукція; продовольчі товари.; export; agro-industrial complex; globalization; export activity; agricultural products; food products