Модель розвитку резистентного соціального капіталу Державної митної служби України в умовах інституційної трансформації - Нагорічна, Ольга Степанівна; Капітанець, Світлана Володимирівна; Руда, Тетяна Василівна (Університетська книга, 2022)
У монографії досліджено питання формування та розвитку резистентного соціального капіталу Державної митної служби України. Розкрито сутність соціального капіталу як важливого ресурсу розвитку держави. Представлено теоретичні аспекти формування соціального капіталу в Україні. Виокремлено та вивчено детермінанти формування резистентного соціального капіталу Державної митної служби України, проаналізовано його сучасний стан. Обґрунтовано необхідність розроблення моделі розвитку резистентного соціального капіталу Державної митної служби України в умовах інституційної трансформації.

The monograph examines the issue of formation and development of resistant social capital of the State Customs Service of Ukraine. The essence of social capital as an important resource for the development of the state is revealed. Theoretical aspects of the formation of social capital in Ukraine are presented. The determinants of the formation of resistant social capital of the State Customs Service of Ukraine are identified and studied, its current state is analyzed. The need to develop a model for the development of resistant social capital of the State Customs Service of Ukraine in the context of institutional transformation is substantiated.
Keywords: соціальний капітал; Державна митна служба України; social capital; State Customs Service of Ukraine